Чому не можна заливати бензин у бак “під зав’язку”: фатальна помилка водіїв

На заправці у багатьох водіїв виникає спокуса сказати фразу “до повного бака”, щоб заздалегіть запастись паливом та рідше відвідувати АЗС. Але через конструкцію сучасних автомобільних паливних систем робити цього не можна. Це пов’язано з тим, що заправлення до повного бака може призвести до кількох проблем:

Деформація бака: При заправці до країв бака створюється вакуум, який може призвести до деформації або тріщин у бензобаку. Це може бути серйозною проблемою та потенційно небезпечним для автомобіля.

Випливання палива: Заправка палива до повного бака може призвести до переливу, коли паливо починає витікати на ходову частину машини, на проводку або на асфальт. Це не тільки становить небезпеку для екології, але й може бути небезпечним для водія та оточуючих.

Пошкодження вугільного фільтра: Перевантаження вугільного фільтра парами бензину, які не встигають конденсуватися та очищатися, може призвести до його засмічення та поломки. Це може призвести до викиду парів бензину в атмосферу без очищення або попадання неочищених парів у двигун, що може погіршити його роботу та підвищити витрату палива.

Загалом заправляти бак до повного слід з обережністю, враховуючи особливості конструкції автомобільної паливної системи, щоб уникнути вищезгаданих проблем.

Джерело hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти