Водіям розповіли, коли замерзає моторне мастило, бензин та антифриз

Зима може представляти певні виклики для автомобілістів, особливо коли йдеться про підтримку рідини в автомобілі в рідкому стані. Ось короткий посібник від експертів видання Telegraf з температури замерзання основних автомобільних рідин і поради, як підготувати ваш автомобіль до холодів.

Бензин
Температура замерзання: близько -70°C
Порада: Бензин замерзає при дуже низьких температурах, тому особливих запобіжних заходів не потрібно.

Дизельне паливо
Температура замерзання: близько -35°C (зимовий дизель)
Порада: Використовуйте зимовий дизель у холодну пору року. Літній дизель може замерзнути вже при -10°C, що може призвести до проблем із двигуном та паливною системою.

Антифриз (охолоджувальна рідина)
Температура замерзання: між -30°C та -50°C для більшості видів
Порада: Використовуйте антифриз, який відповідає кліматичним умовам вашого регіону. Змішування антифризу з дистильованою водою може зменшити температуру замерзання до -70°C.

Моторне мастило
Температура застигання: від -30°C до -50°C для більшості видів
Порада: Вибирайте моторне мастило, що відповідає кліматичним умовам. У холодних умовах краще використовувати мастило з нижчою в’язкістю, які краще підтримують працездатність двигуна.

Склоочисник
Температура застигання: залежить від продукту, багато хто розрахований на використання при -20°C і нижче
Порада: Використовуйте зимовий склоочисник, який призначений для роботи при низьких температурах і містить компоненти, що запобігають його замерзанню.

Знання цих температур та відповідних порад допоможе вам підготувати ваш автомобіль до зими та уникнути неприємних ситуацій, пов’язаних із замерзанням рідин.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти