Механік розповів водіям, як боротися із головною зимовою проблемою

Власники автомобілів, що працюють на бензині та дизельному паливі, повинні бути пильними цієї зими, оскільки поломки акумуляторів стають “проблемою номер один”. Падіння температур серйозно впливає на здатність акумуляторів утримувати заряд, що може спричинити неприємні сюрпризи на дорозі.

Щозиму RAC (Королівський автомобільний клуб) стикається з приблизно 400 000 поломок, пов’язаних з акумуляторами, що робить їх однією з найпоширеніших проблем для водіїв. Провідний механік компанії AutoData Джеймс Летт поділився кількома простими порадами, які допоможуть водіям уникнути проблем із акумулятором.

У розмові з Express.co.uk він сказав: “Акумулятори, ймовірно, є головною зимовою проблемою для автомобілів. Діагностувати їхню несправність нескладно, але є багато речей, які ви можете зробити, щоб забезпечити нормальну роботу акумулятора весь зимовий сезон”.

Він рекомендує розпочати з перевірки акумулятора перед настанням зими. Середній термін служби акумулятора становить від п’яти до десяти років, тому якщо у вас десятирічний акумулятор, варто розглянути його заміну для забезпечення безперебійної роботи в зимовий період.

Також варто врахувати можливість придбання кондиціонера для акумулятора або зарядного пристрою, особливо якщо автомобіль простоюватиме протягом тривалого часу. Ці пристрої можна використовувати в гаражі або під’їзній доріжці, щоб гарантувати працездатність акумулятора в будь-який час.

Містер Летт зробив висновок: “Це буде дуже корисно для вашого акумулятора. Ви будете впевнені, що він запуститься за необхідності, і можете уникнути неприємних ситуацій на дорозі”. Будьте пильні і дотримуйтесь цих порад, щоб ваш автомобіль залишався надійним і в зимові місяці.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти