Механіки назвали найшкідливіші помилки автовласників під час обслуговування машини

Економія на обслуговуванні автомобіля цілком зрозуміла, проте при самостійній роботі з авто власники часто припускаються помилок, які згодом можуть призвести до дорогого ремонту. Досвідчені механіки назвали виданню “Автосвіт” найбільш популярні та шкідливі звички автомобілістів.

1. Неправильна заміна моторного мастила
Одна з найпоширеніших помилок – неправильна заміна моторного мастила. Часто його переливають або, навпаки, заливають недостатню кількість. Важливо дочекатися, поки мастило повністю стіче в картер, і перевірити рівень після першого запуску двигуна. Також важливо правильно затягнути фільтр та зливну пробку, щоб уникнути витоків.

2. Ігнорування чистоти повітряного фільтра
Багато власників забувають очистити корпус повітряного фільтра від бруду та піску при його заміні. Накопичене сміття може потрапити в двигун і прискорити його знос.

3. Неправильне використання мастила
Неправильне застосування мастил може призвести до серйозних проблем. Наприклад, використання непридатних мастил для гальмівних колодок або направляючих супортів може призвести до заклинювання або підвищеного зносу.

4. Помилки під час обслуговування акумулятора
Неправильне обслуговування клем акумулятора, таке як неправильне очищення або використання непридатних мастил, може призвести до поганого контакту та проблем з електрикою.

5. Неправильна заміна ламп
При заміні галогенних ламп важливо не торкатися колби руками, оскільки жирові відбитки можуть прискорити вихід лампи з ладу через високу температуру.

6. Самостійна діагностика та скидання помилок
Спроби самостійної діагностики та скидання помилок без повного розуміння причин їх виникнення можуть ускладнити професійний ремонт та діагностику.

7. Помилки під час роботи з паливною системою
Такі дії, як неправильна заміна паливного фільтра або неправильне прокачування паливної системи після її обслуговування, можуть призвести до серйозних проблем із двигуном.

Самостійне обслуговування автомобіля вимагає не тільки умінь, а й знань про правильні методи роботи з різними системами авто. Недостатні знання та досвід можуть призвести до помилок, які згодом обернуться додатковими витратами на ремонт. Щоб уникнути цього, важливо ретельно вивчати процес обслуговування, або довіряти роботу професіоналам.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти