Що робити водієві, який залив у паливний бак дизель замість бензину та навпаки

Вибір правильного палива критичний для автомобіля. Помилки трапляються, і іноді водії заливають дизель замість бензину чи навпаки. Це особливо актуально для власників кількох машин або під час використання автомобіля друга. Розуміння наслідків та дій у разі помилки допоможе уникнути серйозних проблем.

Дизельне паливо, густіше та з низьким октановим числом, може серйозно пошкодити бензиновий двигун. Неправильна робота системи упорскування викликає труднощі в роботі двигуна, шум, чорний дим та погану реакцію на газ. Затока бензину в дизельний двигун також загрожує проблемами. Високе октанове число бензину та його властивості можуть пошкодити дизельний двигун, особливо насос та систему упорскування палива.

Як пише Telegraf, водіям, які помилково залили у паливний бак невідповідне паливо, рекомендується не панікувати та тверезо оцінювати ситуацію. Насамперед важливо розуміти, що за жодних обставин не можна запускати двигун. Слід звернутися за допомогою до професіоналів, які допоможуть вам злити бензин або дизель із паливної системи та промити її. Найкраще при цьому скористатися послугами евакуатора. Також рекомендується помітити всі фільтри, щоб уникнути подальшого виходу з експлуатації елементів паливної системи. Зрозуміло, набагато простіше було б просто виявляти максимальну пильність при заправці автомобіля.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти