Чим водієві зайняти себе в пробці, а чого робити не варто

Як повідомляє видання Avtosota з посиланням на дослідження, проведене компанією Autolist, більшість автомобілістів в Україні регулярно стикаються з пробками. За результатами опитування, 70% водіїв проводять у пробках значний час щотижня. Тому важливо знати, як можна продуктивно та безпечно використовувати цей час. “Твоя МАШИНА” пропонує розглянути найпопулярніші заняття українських водіїв в заторах зі сторони їх користі, безпеки та практичності.

1. Прослуховування музики та аудіоконтенту
Більше половини опитаних водіїв вважають за краще проводити час у пробках, слухаючи музику. Серед переваг – поп (37%), електронна музика (34%), рок та реп (по 29%), а також джаз та класична музика. Це чудовий спосіб розслабитися і відволіктися, залишаючись водночас зосередженим на дорозі.

2. Спілкування за телефоном
26% учасників опитування дзвонять друзям чи родичам. Це хороша можливість надолужити втрачене спілкування, але важливо використовувати гарнітуру або систему гучного зв’язку, щоб руки залишалися вільними та увага зосереджена на дорозі.

3. Перегляд фільмів та серіалів
Третина респондентів дивляться фільми, серіали чи відео. Хоча це може здаватися гарним способом убити час, важливо пам’ятати, що це може відвернути увагу від дорожньої ситуації. Таке заняття краще залишити на час, коли ви знаходитесь в пробці, що стоїть, і впевнені, що рух не відновиться найближчим часом.

4. Прослуховування подкастів та аудіокниг
11% опитаних вважають за краще слухати подкасти або аудіокниги. Це може бути чудовим способом збагатити свої знання або розважитися, не відволікаючись від керування автомобілем.

5. Перекус у пробці
3% автомобілістів використовують час у пробці для перекушування. Це може бути гарним рішенням, особливо якщо ви довго перебуваєте в дорозі і потребуєте енергії.

Чого слід уникати
Хоча спокуса використовувати пробку для активного відпочинку велика, слід уникати дій, які можуть відвернути увагу від дороги або порушити правила дорожнього руху. Наприклад, використання соціальних мереж чи інших видів активного інтернет-серфінгу може бути небезпечним, оскільки потребує значної уваги.

Час, проведений у пробках, може бути як фруструючим, так і продуктивним. Важливо знайти баланс між розвагою та безпекою, щоб гарантувати, що ви залишитеся уважним та готовим до будь-яких змін у дорожній ситуації. Використовуйте цей час з розумом, щоб зробити вашу подорож приємнішою та безпечнішою.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти