6 причин замерзання антифризу і що робити у такому разі

Антифриз є ключовим компонентом системи охолодження автомобіля, що забезпечує захист від перегріву та замерзання. Однак іноді антифриз може стати, що може призвести до серйозних наслідків. Ось основні причини замерзання антифризу та рекомендації щодо дій у такій ситуації.

1. Недостатня концентрація антифризу

Неправильне співвідношення антифризу та води в системі охолодження може призвести до замерзання. Щоб уникнути цього, слід суворо дотримуватися пропорцій, рекомендованих виробником.

2. Використання неякісного антифризу

Низькоякісні чи підроблені антифризи можуть забезпечувати належного рівня захисту від замерзання. Важливо використовувати продукти перевірених брендів та уникати сумнівних джерел.

3. Старий чи прострочений антифриз

Згодом антифриз втрачає свої захисні властивості. Регулярна заміна антифризу відповідно до рекомендацій виробника автомобіля допоможе запобігти замерзанню.

4. Ушкодження системи охолодження

Течі або пошкодження в системі охолодження можуть призвести до витікання антифризу та його недостатньої концентрації. Регулярний огляд та техобслуговування системи охолодження допоможуть уникнути таких проблем.

5. Вкрай низькі температури

В умовах екстремально низьких температур навіть якісний антифриз може замерзнути. У таких випадках рекомендується використовувати спеціальні зимові суміші з нижчою точкою замерзання.

6. Неправильне зберігання

Неправильне зберігання антифризу (наприклад, на вулиці в холодну пору року) може призвести до його часткового замерзання та погіршення властивостей. Тримайте антифриз у теплому приміщенні.

Чим небезпечне замерзання антифризу?

Замерзлий антифриз може спричинити перегрів двигуна, оскільки він не зможе ефективно охолоджуватися. Це може призвести до серйозних поломок, аж до виходу двигуна з ладу.

Що робити, якщо антифриз змерз?

Не запускайте двигун, якщо підозрюєте, що антифриз замерз. Це може спричинити додаткові пошкодження.

Відігрійте автомобіль у теплому гаражі або іншому приміщенні, де температура вища за нуль, щоб антифриз міг розтанути.

Після відтавання перевірте рівень та стан антифризу. За потреби замініть його.

Огляньте систему охолодження щодо витоків або пошкоджень.

Замерзання антифризу – серйозна проблема, яку краще запобігти, ніж вирішувати її наслідки. Регулярне техобслуговування та використання якісних матеріалів допоможуть уникнути цієї проблеми.

Джерело Avtosota
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти