Що робити, коли перегрівся двигун автомобіля: має знати кожен водій

Перегрів двигуна автомобіля – поширена проблема, з якою може зіткнутися будь-який водій. Це може призвести до серйозних пошкоджень двигуна та навіть аварійної ситуації. Важливо знати, які кроки необхідно зробити, якщо ви виявили, що двигун автомобіля перегрівся.

1. Зупиніться та вимкніть двигун:
Насамперед необхідно безпечно зупинити автомобіль та вимкнути двигун. Продовження руху з перегрітим двигуном може призвести до серйозних пошкоджень.

2. Відкрийте капот для охолодження:
Після зупинки безпечно відкрийте капот автомобіля, щоб прискорити процес охолодження двигуна. Не відкривайте кришку радіатора негайно, оскільки це може призвести до викиду гарячого антифризу та пари.

3. Перевірте рівень охолоджувальної рідини:
Як тільки двигун трохи охолоне, перевірте рівень охолоджуючої рідини у розширювальному бачку. Низький рівень може бути ознакою витоку чи іншої проблеми у системі охолодження.

4. Перевірте термостат та вентилятор охолодження:
Несправність термостата або вентилятора охолодження може бути причиною перегріву. Перевірте, чи працюють вони належним чином.

Не запускайте двигун, доки він не охолоне. Дайте двигуну повністю охолонути, перш ніж намагатися його знову запустити. Повторне запуск гарячого двигуна може призвести до додаткових пошкоджень. Якщо ви не впевнені у причині перегріву або як його усунути, зверніться за допомогою до автосервісу. Важливо вирішити проблему перед використанням автомобіля. Запобігти перегріву двигуна можна, дотримуючись регулярного обслуговування автомобіля, включаючи перевірку системи охолодження.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти