5 фатальних помилок водіїв під час прогріву автомобіля: ніколи так не робіть

Взимку, коли температура опускається нижче за нуль, багато водіїв прагнуть швидко прогріти свої автомобілі, іноді вдаючись до сумнівних і навіть небезпечних методів. Експерти виділяють п’ять фатальних помилок, які можуть призвести до серйозних наслідків та навіть аварій.

1. Встановлення електроплитки під масляний піддон
Використання електроплитки для прогрівання масляного піддону може призвести до перегріву та займання. Такий метод не тільки небезпечний, а й може завдати шкоди двигуну.

2. Використання фена для прогріву впускного колектора
Застосування побутового фена для прогрівання впускного колектора – вкрай ризикована ідея. Це може призвести до нерівномірного нагрівання та пошкодження компонентів двигуна.

3. Обливання замерзлого колектора окропом
Обливання окропом може викликати різке температурне розширення, що може призвести до тріщин і поломок. Такий метод небезпечний і може призвести до дорогих ремонтів.

4. Застосування теплової гармати
Використання теплової гармати для прогрівання автомобіля може бути небезпечним, оскільки воно створює високий ризик займання та пошкодження компонентів автомобіля.

5. Прогрівання машин газовим або бензиновим пальником
Прогрівання автомобіля за допомогою відкритого вогню є надзвичайно небезпечним та може призвести до пожежі. Такий метод суворо заборонений та вкрай ризикований.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти