Як часто потрібно міняти антифриз і що буде, якщо цього не робити

Охолоджувальна рідина або антифриз використовується в автомобілі в основному для того, щоб охолоджувати працюючий двигун і запобігати його перегріву. При цьому важливо стежити, щоб це було максимально ефективно.

У минулому для охолодження використовувалася звичайна вода, однак у зимовий період це створювало труднощі для автомобілістів, оскільки рідина швидко замерзала на великому морозі. Це робило автомобіль непридатним для експлуатації. Згодом з’явився антифриз, але цей засіб не є вічним, і як і всі, має свій ресурс. Рідина втрачає свої якості, накопичує в собі забруднення, що може призвести до перегріву двигуна і навіть виходу його з ладу. Це своє чергу призводить до дорогого ремонту.

Уникнути таких наслідків можна, вчасно замінюючи антифриз. Як правило, це робиться з інтервалом два-п’ять років. Періодичність заміни рідини залежить від її марки та типу. У разі ремонту системи охолодження, радіатора чи водяного насоса змінювати антифриз слід поза регламентом. Також не рекомендується змінювати різні типи та марки антифризу.

Джерело Gazeta.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти