Водіям пояснили, скільки може проїхати автомобіль з активною лампочкою рівня палива

Лампочка рівня палива, що спалахнула на панелі приладів автомобіля, може викликати у водія деяку тривогу. Питання, скільки ще можна проїхати, перш ніж машина заглухне через відсутність палива, є предметом обговорення і багатьох міфів. Експерти дали водіям відповідь на це запитання.

Одним із найпоширеніших міфів є твердження, що після того як загориться лампочка рівня палива, водію залишається проїхати лише кілька кілометрів. Насправді, відстань, яку можна проїхати після загоряння лампочки, залежить від безлічі факторів, таких як тип автомобіля, його ефективність палива, стиль водіння і навіть умови дороги.

Більшість сучасних автомобілів оснащені системами, які попереджають водія про те, що паливо закінчується, коли залишається певна кількість галонів чи літрів. Це значення зазвичай становить близько 10-20% загального обсягу паливного бака. Тобто в баку може залишатися від 5 до 10 літрів, у середньому цей показник становить 7-8 літрів.

Якщо зважати на середню витрату палива, то можна припустити, що приблизно цей же відсоток від запасу ходу становитиме дистанцію, яку можна проїхати після того, як загориться лампочка. При запасі ходу в 800 км машина проїде з лампочкою рівня палива, що горить, ще 80-160 км.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти