Експерт розніс в друзки популярний зимовий лайфхак водіїв: ніколи так не робіть

З настанням холодів водії шукають швидкі способи боротьби з зледенінням, і одним із останніх трендів став вірусний лайфхак з розморожування лобового скла за допомогою пакета з гарячою водою. Цей метод швидко завоював популярність у мережі, але зазнав жорсткої критики з боку штатного експерта найбільшого британського авторитейлера Motorpoint Тіма Роді. Він назвав мінімум 4 небезпечні наслідки використання подібного лайфхака.

1. Кінець склу
Використання гарячої води в пакеті, доданому до лобового скла, може спричинити різку зміну температури, що може призвести до пошкодження скла. Це не лише дорогий ремонт, а й потенційно небезпечний інцидент на дорозі.

2. Опіки
Також існує ризик руйнування пластикового пакета під впливом окропу. Це може призвести до того, що гаряча вода обіллє водія або пасажирів, що дає ризик опіків.

3. Зворотне замерзання
Під час сильних морозів швидке прогрівання вітрового скла за допомогою теплового впливу може призвести до такого ж швидкого замерзання, і волога, яка нікуди не поділася, знову перетвориться на лід.

4. Ушкодження двірників
Використання гарячої води може призвести до прилипання двірників до скла, що зробить їх менш ефективними при очищенні від снігу та льоду.

Тім Роді рекомендує використовувати більш безпечні та перевірені способи, такі як використання скребка для скла та обігрівача у салоні, щоб уникнути негативних наслідків.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти