Водіям розповіли, що не можна робити під час заряджання телефону в автомобілі

Водії автомобілів давно звикли до того, що можуть заряджати смартфони та інші гаджети через прикурювач. Однак багато хто при цьому робить фатальні помилки при поповненні заряду телефонів, які можуть завдати істотної шкоди.

Експерти порталу Bebat звертають увагу на низку речей, які водіям категорично не можна робити під час заряджання гаджетів. Зокрема, зазначається, що підключати смартфон та інші пристрої до прикурювача не варто, коли двигун автомобіля заглушено. Спостерігалися випадки, коли у машини виникали проблеми із запуском мотора через це вже за півгодини. Найчастіше таке відбувається у невеликих авто чи транспорті зі старим акумулятором.

Також експерти наголошують, що запуск двигуна призводить до різкого стрибка напруги, який може не витримати телефон, підключений до прикурювача. Тому рекомендується вмикати зарядку через деякий час після запуску та вимикати відразу після того, як двигун був заглушений.

Водіям також радять вибирати для заряджання рекомендовані виробником зарядні пристрої та кабелі. Найкраще, коли вони такої ж марки, як і телефон. Тоді шанси на те, що комплектуючі витримають заряд струму та зашкодять батарею, мінімальні. Окремо звертається увага на використання гаджетів під час зарядки. Якщо вони використовують “важкі” програми, як, наприклад, GPS-навігатор, тобто ймовірність, що батарея пристрою просто не встигатиме заряджатися.

Джерело Bebat
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти