Водіям назвали оптимальну швидкість руху для максимальної економії палива

В умовах подорожчання автомобільного палива за складної економічної ситуації загалом українські водії постійно шукають способи заощадити на експлуатації своїх транспортних засобів. У зв’язку з цим багатьом буде корисна порада експертів щодо оптимальної швидкості для найбільш економної витрати бензину або дизеля.

Зазначається, що їзда у місті потребує постійного перемикання передач КПП та піднімають обороти двигуна до 3-3,5 тис. обертів. Це збільшує споживання палива 10-11 літрів та вище. Оптимальна витрата бензину за таких умов можлива при швидкості в діапазоні 45-80 км/год. Даний метод особливо корисний водіям автомобілів з МКПП.

На трасі ключовою проблемою стає опір повітря, який посилюється зі збільшенням швидкості руху автомобіля. Експерти рекомендують тримати швидкість у межах 80-85 км/год під час роботи двигуна в діапазоні від 1200 до 1500 обертів. Також водіям радять частіше рухатись накатом, особливо зі схилів.

При цьому варто пам’ятати про існуючі обмеження швидкості у населених пунктах та за їх межами. Це важливо для запобігання штрафам, але набагато важливіше для забезпечення безпеки руху. Пам’ятайте, що якщо не здатні максимально ефективно керувати автомобілем у вказаних діапазонах, не слід намагатися користуватися таким лайфхаком.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти