Водіям пояснили, скільки кілометрів можна проїхати на запасному колесі

Неминуче майже кожен водій стикається із ситуацією, коли потрібно використовувати запасне колесо. Відповідальність та безпека при цьому відіграють ключову роль. Важливо знати, що чекати від запасного колеса і як максимально продовжити його термін служби, особливо коли йдеться про перетворення миль на кілометри.

Більшість автомобілів оснащені так званими “докатками” в якості запасного колеса. Ці запасні шини призначені швидше для тимчасового використання та не призначені для довгих поїздок. Перевищення швидкості 80 км/год не рекомендується.

Деякі автомобілі, особливо вантажівки та позашляховики, можуть мати повнорозмірні запасні колеса. Вони міцніші і можуть долати великі відстані, але їх теж не слід використовувати довгий час. Загалом рекомендується проїжджати на запасному колесі не більше 80 км.

Обмеження пов’язане з тим, що запасні колеса можуть бути іншого розміру або мати іншу форму, що може призвести до перевантаження трансмісії. Це може позначитися на керованості та зчепленні автомобіля з дорогою. Запасні колеса погіршують зчеплення та керованість. Підтримуйте швидкість нижче 65 км/год, переважно не перевищуйте 80 км/год. Використовуйте праву смугу та вмикайте аварійні мигалки.

Погодні умови впливають на безпеку використання запасного колеса. При дощі, снігу чи сильному вітрі їздіть обережно, скидайте швидкість. Якщо у вас є повнорозмірне запасне колесо, зверніть увагу на його технічний стан. Воно має бути в хорошому стані, тиск повинен відповідати рекомендованому показнику.

Джерело SlashGear
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти