Експерти назвали 5 помилок водіїв, які вбивають акумулятор автомобіля

Зима не проходить безвісти для наших автомобілів. Холод особливо тяжко впливає на автомобільні акумулятори, і нерідко вони відмовляють у потрібний момент. Однак часом у цьому винні самі власники. Нижче наведено пояснення того, які помилки слід уникати.

1. Короткі поїздки
Якщо ви робите коротку поїздку, акумулятор піддається величезному навантаженню, оскільки йому доводиться витрачати багато енергії на кожен запуск двигуна. Крім того, короткого шляху недостатньо для повного заряджання акумулятора.

2. Використання акумулятора при вимкненому двигуні
Відключення всіх девайсів та опцій перед виходом з машини має стати звичкою для кожного водія. У більшості автомобілів підігрів сидінь також вимикається, коли ми вимикаємо двигун. Однак існують зовнішні споживачі, підключені до 12-вольтового роз’єму (прикурювача). Проблема полягає в тому, що вони можуть підтримувати електропостачання навіть при вимкненому двигуні. Якщо сидіння, навігатор або відеореєстратор, що підігрівається, все ще підключені, вони будуть споживати енергію і можуть розрядити акумулятор.

3. Нехтування чисткою забрудненого акумулятора
На перший погляд, акумулятор під капотом може здаватися захищеним від бруду, але це враження оманливе. Клеми акумулятора все одно можуть забруднитися та окислитися, що призведе до розряду батареї, а також серйозних відмов систем автомобіля.

4. Відсутність підготовки до тривалої стоянки
Деякі власники вважають за краще залишати автомобілі взимку в гаражі на довго через складні умови експлуатації. При цьому іноді забувають або нехтують станом акумулятора. Батарея може постраждати навіть якщо до неї нічого не підключено.

5. Ігнорування попереджувальних знаків
Розряд акумулятора – це поступовий процес, який випереджають попереджувальні ознаки. Типові ознаки – мерехтіння фар під час запуску або двигун, який запускається важко. Стан акумулятора можна перевірити за допомогою ближнього світла фари: увімкніть його під час увімкненого запалювання. Якщо зменшується інтенсивність світла, акумулятор перебуває в поганому стані.

Джерело Blick.ch
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти