Досвідчені водії розповіли, навіщо взимку провітрювати салон перед виходом із машини

Автомобілісти зі стажем мають безліч власних спостережень та лайфхаків, за допомогою яких суттєво полегшують собі життя. Особливо це стосується зимових умов експлуатації автомобіля, коли водії стикаються із серйозними викликами щодня. Експерти поділилися з виданням «Твоя МАШИНА» одним простим і водночас геніальним лайфхаком, який стане в нагоді взимку буквально кожному, хто має машину.

Суть хитрості полягає у провітрюванні салону автомобіля безпосередньо перед виходом з авто. Комусь може здатися дивним, навіщо відкривати вікна в машині в холодну погоду, але в цього безперечно є сенс. Справа в тому, що за час поїздки температура в салон і на вулиці почала сильно відрізнятися. Якщо залишити машину розігрітої зсередини на холоді, у процесі поступового остигання на вікнах почне накопичуватися конденсат. При великому морозі запітнілі стекла можуть замерзнути і вам доведеться їх розморожувати, коли захочете знову скористатися машиною.

Провітрювання салону за 2-3 хвилини до того, як заглушити двигун, дозволить зрівняти температуру зовні і всередині автомобіля. До того ж ви запустите в авто свіже повітря, яке зробить наступну подорож більш комфортною.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти