Що водіям категорично не можна включати в автомобілі під час туману

Потепління та висока вологість створюють умови на українських дорогах для поганої видимості через туман. Це завжди погано впливає на безпеку дорожнього руху та провокує аварії. У такій ситуації важливо зберігати пильність і не робити деяких помилок. На одну з них звернув увагу менеджер американської компанії Trusted Tire and Auto Кірк Кінард.

Експерт зазначив, що в умовах туману важливо мати справну та правильно працюючу світлотехніку. Особливо це стосується протитуманних фар. Вони часто встановлюються у сучасних авто та дозволяють покращити видимість в умовах туману. Увімкнути їх можна за допомогою кнопки, позначеної символом лампочки з спрямованими вниз променями.

Кінард підкреслює, що особливість протитуманних фар полягає саме в тому, що світло від них спрямоване на проїжджу частину, а не вперед. Це дозволяє мінімізувати відбиття світла від снігу, дощу або туману. Важливо знати, що протитуманні фари не вмикаються, якщо автомобіль має активований режим освітлення “авто”.

Також експерт наголосив, що водіям в умовах густого туману категорично не можна включати дальнє світло фар. Щільний потік освітлення у такій ситуації не покращить видимість, а навпаки – у рази погіршить огляд. У результаті ви можете засліпити як себе, так і водія автомобіля, що їде назустріч.

Джерело kfyrtv.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти