Водіям назвали 4 прості правила їзди в снігопад, які рятують життя

Коли снігопад перетворює дороги на небезпечні місця, важливо пам’ятати кілька ключових порад, щоб залишитися в безпеці та зберегти контроль над автомобілем. Експерти наводять 4 простих, але водночас важливих правил зимової їзди, які іноді здатні врятувати водію, його пасажирам та пішоходам життя.

1. Не грати з вогнем: В умовах снігопаду видимість суттєво знижується, тому ПДР зобов’язує українських водіїв включати денні ходові вогні чи ближнє світло фар. Денні ходові вогні можуть не забезпечити видимість задніх ліхтарів, тому краще використовувати ближнє світло.

2. Дистанція: Слідкуйте за безпечною дистанцією між вашим автомобілем та тим, що їде попереду. Дотримання «правила трьох секунд», що визначає відстань від найближчого авто шляхом, яке ваше авто подолає за три секунди, допоможе уникнути зіткнень у разі несподіваного гальмування.

3. Кучугури: Спробуйте уникати кучугур на дорозі, оскільки вони можуть спричинити втрату керування над автомобілем. Якщо не вдається уникнути кучугур, зменште швидкість і обережно долайте їх.

4. Забуксував – не панікуй: Якщо ваш автомобіль застряг у снігу або на льоду, не панікуйте. Спробуйте повільно виїхати, використовуючи техніку розгойдування та помірного натискання на педаль газу. Якщо це не допомагає, зверніться за допомогою або спробуйте використати пісок, гравій або килимок для забезпечення тяги.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти