Чому не заводиться машина: водіям назвали типові причини та способи їх усунення

Причини, через які машина може не завестися, можуть бути різноманітними. Експерти Всенімецького автомобільного клубу (ADAC) представили основні з них, а також те, що можна зробити у такій ситуації.

Розряджений автомобільний акумулятор: Одна з найпоширеніших причин. Холодні зимові місяці можуть погіршити ситуацію, оскільки різні електричні пристрої, такі як обігрів сидінь та вентилятори, споживають додаткову енергію.

Несправний генератор змінного струму: Якщо генератор не працює правильно, акумулятор перестане заряджатися під час руху. Це може бути видно з постійного горіння індикатора акумулятора на панелі приладів.

Пошкоджена проводка: Іноді дрібні гризуни, миші або щури можуть пробиратися під кузов і «ласувати» деякими елементами, включаючи проводку авто. Також можливе виснаження проводки у старих авто через зовнішній вплив, перепади температури тощо.

Проблеми з паливною системою: Якщо паливо не подається у двигун, машина не зможе запуститись. Це може бути викликано різними причинами, такими як засмічення паливного фільтра, несправність паливного насоса або проблеми з проводом.

Якщо машина не заводиться через розряджений акумулятор, можна спробувати використовувати пусковий механізм, зарядний пристрій або замінити акумулятор. У разі інших проблем краще звернутися до майстерні для діагностики та ремонту.

Джерело ADAC
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти