Зіпсуєте свою машину: фатальні помилки водіїв щодо очищення автомобіля від снігу та льоду

Зима кидає автомобілістам безліч складних викликів, значна частина з яких пов’язана зі складністю догляду за транспортним засобом. Високий ступінь вологості, опади та низькі температури змушують водіїв постійно боротися зі снігом та зледенінням машини.

Не дивно, що постійне прибирання дратує автомобілістів. Це штовхає їх на популярні, але фатальні помилки, які можуть дорого обійтися в майбутньому. Зокрема, експерти закликають автовласників не шкрябати грубо відразу по зледенілому склу, оскільки це може пошкодити поверхню. Краще спочатку включити обдування скла зсередини, щоб розтопити крижану кірку.

Також слід уникати різких перепадів температур. Раптом дути на замерзле скло гарячим потоком повітря категорично не можна – це може призвести до того, що вікно може тріснути. У товстому шарі льоду рекомендується спершу зробити невеликий отвір. Так процес відтавання буде набагато швидшим. Також можна використовувати всілякі допоміжні засоби на спиртовій та антифризній основі.

У той же час слід уникати використання різноманітних реагентів, сильнодіючих і токсичних хімікатів, які можуть нашкодити як автомобілю так і здоров’ю власника.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти