Втратите гроші і опинитесь за ґратами: як не можна оформлювати водійські права в Україні

В наш час інтернет надає нам безліч можливостей, у тому числі оформлення різноманітних документів. Проте слід бути гранично обережним, щоб не стати жертвою шахраїв, які пропонують підроблені документи. Експерти пояснили, чи можна отримати посвідчення водія через інтернет, не порушуючи закон і не ризикуючи потрапити в неприємні ситуації.

Підроблене посвідчення водія – це документ, який не виданий офіційним органом і не відповідає встановленим стандартам. Воно може бути створене шахраями з метою обману та використання у різних незаконних цілях. Іноді відрізнити зовні такий документ від оригіналу дуже важко, проте головною відмінністю буде те, що підроблене посвідчення водія не перебуватиме в базі даних поліції та інших офіційних органів. Перевірка у базі даних МВС під час дорожніх перевірок дозволить негайно виявити фікцію.

Чи може водій обміняти його на нове оригінальне
Водій не зможе обміняти фальшиве посвідчення на легітимний документ. Спроба обміну такого документа у сервісному центрі МВС призведе до виклику поліції та відкриття кримінального провадження.

Законодавство та покарання
В Україні використання підроблених документів карається кримінальною відповідальністю згідно зі статтею 358 Кримінального кодексу. Це може спричинити штраф або обмеження волі на певний термін.

Як працюють шахраї
Продавці підроблених посвідчень водіїв зазвичай розміщують оголошення в інтернеті, пропонуючи свої послуги. Вони можуть обіцяти швидке та легке отримання документа без необхідності проходження іспитів. Часто вони навіть запевняють, що документ внесений до всіх баз і не стане для його володаря проблемою в майбутньому, але насправді це не так.

Легальні способи отримання посвідчення
Єдиним легальним способом отримання посвідчення водія в Україні є успішне проходження іспитів у сервісному центрі МВС, включаючи теоретичний та практичний іспити. Це може бути непросто, але забезпечує вам законність та надійність документа, а також запобігає можливим правові наслідки та неприємності в майбутньому.

Оформлення посвідчення водія через інтернет може здатися привабливим і зручним варіантом, проте не варто піддаватися спокусі придбати підроблений документ. Найкраще дотримуватися законних способів отримання документів та уникати неприємних наслідків.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти