Як звести до мінімуму «сліпі зони» у вашому автомобілі

Водії зі стажем усвідомлюють небезпеку сліпих зон в автомобілі. Хтось вважає, що дзеркала заднього виду не дають повного відчуття безпеки, а отже потрібно крутити головою на 360 градусів. Це твердження позбавлене сенсу, оскільки постійні оглядування загрожують іншими небезпеками, так як сильно відволікають автомобіліста від процесу керування транспортним засобом. Тому важливо, щоб «сліпі зони» були зведені до мінімуму. Зробити це можна за кілька простих кроків.

Насамперед слід відрегулювати бічні дзеркала заднього виду. У більшості випадків аварії трапляються саме через неправильне налаштування своїх дзеркал. Багато водіїв коригують їх таким чином, щоб з свого звичного місця бачити боковини свого автомобіля, але це докорінно неправильно, адже дзеркала потрібні для того, щоб спостерігати за оточенням, а не за своєю машиною.

Існує простий та ефективний спосіб правильного налаштування ближнього до водія бічного дзеркала. Слід нахилити голову вліво так, щоб вона злегка торкалася скла водійських дверей. При погляді на дзеркало ви повинні ледве бачити бік свого автомобіля. Потім розташуйтеся прямо між сидінням водія і пасажира і погляньте на праве бічне дзеркало. У такому положенні ви маєте ледве бачити правий бік свого авто. Це дозволить максимально скоротити “сліпі зони” при користуванні бічними дзеркалами.

Також деякі досвідчені водії йдуть далі у питанні боротьби зі сліпими зонами, купуючи додаткове ширококутне міні-дзеркало. Як правило, невелике опукле кругле дзеркальце, яке за допомогою клейкої поверхні кріпиться на бічне дзеркало. Зазвичай його встановлюють на ліву нижню частину дзеркала.

Джерело SlashGear
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти