Водіям розповіли, чим небезпечний надлишок моторного мастила у двигуні автомобіля

Різні автомобільні експерти постійно нагадують водіям про необхідність регулярної перевірки рівня моторного мастила у двигуні. Адже брак оливи загрожує швидким зносом і серйозними несправностями силової установки. Але що щодо надлишку мастила? Як з’ясувалося, це також може завдати шкоди автомобілю.

На популярному тематичному YouTube-каналі I Do Cars нещодавно вийшло відео, в якому автори показали, що буває через перелив моторного мастила на прикладі 3,0-літрового V6 від седана Jaguar XE 2017 року. Блогери звернули увагу, що при відкридті піддону з нього витекло 9 літрів моторного мастила, тоді як за всіма нормами в автомобіль слід заливати не більше 5,7 літрів.

Машина встигла пройти всього 66 000 миль (106 тисяч км), однак у паливній системі повно металевої стружки, яка забила фільтр. Знайшли механіки великі подряпини на шийках кулачкового валу. Це також свідчить про сильні пошкодження блоку. Блогери з’ясували, що два крайні передні поршні просто бовтаються на колінвалі і явно стикалися з головкою блоку, що неприпустимо.

На відео можна побачити, що на стінках циліндрів є багато пошкоджень. Колінвал розбризкував надлишки олтвт, яка перетворювалася на піну і потрапляла в помпу, яка не могла працювати в нормальному режимі. Сильне тертя та перегрів дуже швидко вивели двигун з ладу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти