Механік назвав 6 речей, які категорично не можна робити з власним автомобілем

Автомобіль для багатьох є не лише засобом пересування, а й надійним компаньйоном у повсякденному житті. Тому важливо підтримувати його в хорошому стані, щоб він міг служити довго і безпечно. Багаторічний досвід роботи в автомобільній сфері дає змогу механікам виявляти найпоширеніші помилки, яких припускаються власники автомобілів. Видання РБК-Україна публікує список із шести речей, які досвідчені механіки ніколи не будуть робити зі своїми власними автомобілями.

Не нехтуйте обслуговуванням автомобіля: Регулярне технічне обслуговування – запорука довгої та безвідмовної роботи автомобіля. Механіки завжди стежать за станом своїх машин і регулярно проводять необхідні процедури із заміни мастила, фільтрів, а також перевірці стану гальмівної системи та підвіски.

Уникайте використання неоригінальних запчастин: Підбір оригінальних деталей і комплектуючих, розроблених виробником автомобіля, допомагає підтримувати його працездатність і захищає від поломок. Механіки прагнуть використовувати тільки якісні оригінальні запчастини, щоб уникнути непередбачених проблем.

Не використовуйте паливо, яке не підходить для вашого авто: Якісне паливо є ключовим елементом для ефективної роботи двигуна. Використання низькоякісного або невідповідного палива може призвести до зниження продуктивності, а також до поломок і зносу двигуна.

Не стеліть гумовий килимок, який не підходить за розміром: Правильно підібраний гумовий килимок захищає салон від забруднень і зносу, а також забезпечує безпеку водія і пасажирів. Механіки рекомендують використовувати килимки певного розміру, щоб уникнути можливості їх застрявання під педалями, що може призвести до аварії.

Не ігноруйте сигнали на приладовій панелі: Появу попереджувальних сигналів на приладовій панелі слід сприймати всерйоз і негайно реагувати на них. Ігнорування таких сигналів може призвести до серйозних поломок і дорогого ремонту.

Не купуйте б/в шини: Шини є ключовим елементом безпеки автомобіля, тому вибір правильних шин та їхня якість мають вирішальне значення. Механіки рекомендують купувати нові шини у надійних постачальників, щоб уникнути ризику купівлі вживаних шин з невідомою історією.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти