Щоб машина не згнила за пару років: 9 способів позбутися вологи в салоні

Волога в салоні автомобіля може стати серйозною проблемою, що призводить до утворення цвілі, запаху і навіть пошкодження внутрішніх матеріалів салону. Однак існує кілька методів, які допоможуть позбутися вологи та запобігти її негативним наслідкам.

Заміна салонного фільтра: Періодична заміна салонного фільтра допоможе запобігти потраплянню вологи і пилу в салон автомобіля через вентиляційну систему.

Примусова вентиляція: Після дощу або за високої вологості повітря, відчиніть вікна та двері автомобіля на деякий час, щоб забезпечити приплив свіжого повітря і прискорити процес висихання салону.

Використання сушарки: Розміщення в салоні автомобіля силікагелевих сушарок або вологопоглиначів допоможе увібрати зайву вологу з повітря.

Очищення моторного відсіку: Переконайтеся, що моторний відсік автомобіля чистий і вільний від засмічень, що можуть сприяти потраплянню вологи в салон.

Догляд за ущільнювачами: Регулярно перевіряйте стан ущільнювачів дверцят і вікон на предмет пошкоджень або зносу. Замінюйте їх за необхідності, щоб запобігти проникненню вологи.

Очищення жолобів: Очистіть жолоби та стоки дощової каналізації, щоб запобігти скупченню води та застійним явищам.

Використовуйте гумові килимки: Гумові килимки в салоні автомобіля легко миються і запобігають потраплянню вологи на килимове покриття.

Вентиляція лобового скла: У разі використання кондиціонера увімкніть також вентиляцію лобового скла, щоб зменшити конденсацію і збільшити циркуляцію повітря в салоні.

Використання хімікатів проти запотівання: Застосування спеціальних антизапотівачів на внутрішній бік лобового скла допоможе зменшити утворення конденсату в салоні автомобіля.

Дотримання цих рекомендацій допоможе не тільки позбутися вологи в салоні автомобіля, а й зберегти його в хорошому стані на довгі роки.

Джерело Politeka
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти