3 факти про автомобільні акумулятори: що правда, а що – брехня

Акумулятори є важливим компонентом автомобіля, що забезпечує живлення для запуску двигуна і роботи електроніки. Однак навколо них існує багато міфів і непорозумінь. Давайте розберемося, що з поширених тверджень про акумулятори дійсно вірно, а що є лише міфом.

Розряджений акумулятор стає непридатним: Це частково правда. Для батарей відкритого типу, особливо якщо вони довго стояли на морозі, повне розряджання до нуля може призвести до пошкодження акумулятора і його непридатності для подальшого використання. Однак сучасні герметичні акумулятори (гелеві або агм) можуть краще переносити глибокі розряди.

Акумуляторні батареї не можна перевертати: Це міф. Хоча раніше батареї відкритого типу справді не рекомендувалося перевертати через можливе виливання електроліту, сучасні герметичні акумулятори безпечні та можуть бути встановлені в будь-якому положенні.

“Прикурювати” акумулятор можна тільки від заведеного автомобіля: Це також міф. Фактично, можна використовувати спеціальний пристрій для підзарядки акумулятора (наприклад, прикурювач або порт USB) навіть без запуску двигуна. Однак слід бути уважним, щоб не розрядити акумулятор до критичного рівня.

Важливо пам’ятати, що правильне поводження з акумулятором і його регулярне обслуговування допоможуть подовжити його термін служби та зберегти надійну роботу вашого автомобіля. Якщо у вас виникнуть сумніви щодо стану акумулятора, краще звернутися до фахівця для професійної діагностики та заміни, якщо це необхідно.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти