Як водієві уникнути зіткнення з машиною, що різко загальмувала попереду

На дорозі можуть трапитися найрізноманітніші ситуації, одна з яких – раптове гальмування автомобіля, що їде попереду. Уникнути зіткнення з машиною, що різко загальмувала попереду, вкрай важливо, а тому слід заздалегідь бути готовим до такого сценарію. Автоексперти пояснили водіям, як діяти, щоб убезпечити себе та інших учасників руху.

Спочатку потрібно прибрати ступню з педалі газу і різко натиснути на гальма. Після натискання на гальма антиблокувальна система (АБС) в автомобілі забезпечить максимально можливе зниження швидкості руху при збереженні керованості. Автомобіль перейде від режиму кочення до гальмування, що допоможе скоротити відстань до моменту зупинки.

Якщо ситуація вимагає більш радикальних заходів, і є розуміння, що машину не вдасться зупинити до перешкоди, водієві рекомендується повернути кермо і продовжити гальмування, щоб мінімізувати збитки.

Важливо пам’ятати, що дії на дорозі впливають не тільки на вашу власну безпеку, а й на безпеку інших учасників руху. Під час реагування на машину, що різко загальмувала, необхідно вживати заходів, які мінімізують ризик аварії і забезпечують збереження всіх учасників дорожнього руху. Якщо ви запанікуєте і почнете вже самі створювати аварійну обстановку на дорозі, то можуть постраждати сторонні, а вас буде визнано винуватцем ДТП.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти