Даремно витратите гроші: механік розвіяв відомий міф про необхідність заміни моторного мастила в автомобілі

Популярний YouTube-блогер, американський автомеханік із 56-річним стажем Скотті Кілмер порушив важливу тему для власників бензинових і дизельних автомобілів. Фахівець попередив розвіяв відомий міф про заміну моторної оливи, що дасть змогу автовласникам заощадити на обслуговуванні авто.

В одному з останніх роликів на своєму каналі Кілмер відповів на запитання про необхідність міняти оливу залежно від сезону. За його словами, сучасні автомобілі та оливи мають такі характеристики, які роблять сезонну заміну безглуздою.

У минулому чимало автовласників ділилися “мудрістю”, яка полягала в тому, що взимку в двигун слід заливати рідкі оливи, а влітку – більш щільні. Адже за низьких температур олива застигала, і двигун не одразу покривався мастилом. Однак Кілмер підкреслює, що нині синтетичні оливи мають широкий діапазон робочих температур і характеристик, що робить їх універсальними в різних кліматичних умовах.

“Учасники дорожнього руху, які докладають зусиль для заміни оливи в нових автомобілях, просто витрачають свої гроші даремно”, – наголосив механік.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти