Коли та як слід міняти гуму на літню, щоб не платити штраф: поради водіям

Перед переходом на літню гуму, важливо оцінити стан зимових шин. Перевірте, чи є ознаки зносу протектора, глибокі порізи, виступи або тріщини на боках шин. Також ретельно огляньте диски на наявність тріщин або ударів. У випадку, якщо шини в хорошому стані, їх можна використовувати до завершення сезону і замінити на нові зі знижкою в кінці літа. Але у разі серйозних пошкоджень або якщо шини експлуатувалися більше 7 років, краще попередньо їх замінити.

На сьогоднішній день китайські шини можуть бути якісними і коштувати при цьому так само, як і шини від європейських або японських виробників. При виборі варто звертати увагу на дату виробництва, щоб уникнути покупки шин, які довго зберігалися і можуть втратити свої властивості.

Рекомендується переходити на літні шини після появи теплої погоди. Варто уникати використання зимової гуми влітку, оскільки це може призвести до її швидкого зносу та створення небезпечних ситуацій на дорозі. Після зняття зимових шин важливо перевірити їх стан, очистити від бруду та правильно зберегти. Шини без дисків краще зберігати вертикально, а з дисками – горизонтально.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти