Досвідчений механік розповів, що може призвести до “смерті” дизельного двигуна

Дизельні двигуни є важливим джерелом енергії для комерційного транспорту та деяких легкових автомобілів. Однак іноді автовиробники створюють дизелі, що мають негативну репутацію.

Ерік з YouTube-каналу I Do Cars досліджує причини поганої репутації двигуна Jeep EcoDiesel у своєму останньому відео про демонтаж. Виявляється, що двигун серйозно пошкоджений зсередини, що має свої причини, повідомляє Motor1.

Спочатку такі двигуни встановлювалися в останньому поколінні Jeep Grand Cherokee та версіях Ram 1500, і вони відомі своїми недоліками, такими як передчасний вихід з ладу, складність у пошуку запчастин та ускладнення ремонту.

Єдине, що відомо про двигун на відео, це те, що він заклинив. Його не можна було крутити вручну, що може свідчити про проблеми з шатунами або колінчастим валом. Зовні виглядає досить нормально, без видимих ушкоджень. На вигляд головок можна було б подумати, що все гаразд. Однак після того, як Ерік розібрав їх, стало очевидним, що є серйозні проблеми.

Лише після того, як Ерік видалив головки блоків, стало очевидним, що є пошкодження. Один із поршнів ударив у клапани, залишивши чіткий слід. Коли масляний піддон було знято, було видно багато металевої стружки, яка раніше була підшипниками для шатунів.

Підшипники зношені, через що один із ковпачків штока відірвався, вільно переміщаючись і вдавлюючи поршень у головку. Ерік припускає, що відсутність технічного обслуговування та недостатня площа підшипників може бути причиною поломки. Однак, розглядаючи його досвід у розбиранні таких двигунів, можна сказати, що багато подібних двигунів мають схожі проблеми.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти