Назвали топ-9 японських автомобілів з найнижчою витратою пального

Багато шанувальників автомобілів активно роздумують над тим, який японський автомобіль є найбільш економічним.

Вибір транспортного засобу, який не потребує зайвих витрат пального, може бути вигідним і допоможе значно зменшити витрати на дорогу. Володіючи таким автомобілем, водії рідше будуть змушені відвідувати заправні станції.

Основні характеристики економічних японських автомобілів

На ефективність витрат пального впливає низка факторів та характеристик автомобіля. Серед особливостей економічних японських авто можна відмітити:

Вага. Чим легше машина, тим менше пального вона споживає. Кожні 0,5 тонни маси автомобіля потребує близько 700 літрів бензину щорічно. Якщо маса авто не перевищує 1 тонну, то річна витрата палива складе приблизно 1400 літрів.

Наявність надмірного вантажу впливає на витрату палива. Навантаження в кузові на 50 кг підвищує рівень пального на 2%.

Тип двигуна. Дизельні двигуни вважаються більш економічними, ніж бензинові.

Об’єм і потужність двигуна. Чим менше ці показники, тим менше пального витрачається.

Тип приводу. Машини з переднім приводом вважаються найбільш економічними за витратою пального, після них йдуть машини з заднім приводом. Повнопривідні автомобілі вважаються найбільш витратними.

Чому багато найбільш економічних автомобілів – японські?

Моделі автомобілів, які потрапляють у топ економічних моделей за витратою палива, часто виготовляються японськими виробниками. Ці компанії керуються філософією економічності та екологічного виробництва.

Бренди, такі як Honda, Nissan, Toyota та інші, активно працюють над зменшенням витрат пального. Їхні автомобілі часто потрапляють у списки найбільш економічних японських авто.

Гібридні моделі – найбільш економічні

Гібридні моделі стають лідерами серед найбільш економічних японських автомобілів за витратою палива. Вони випереджають бензинові варіанти завдяки одночасному використанню електродвигуна та ДВЗ.

Такий вид транспорту використовує як паливо електричну енергію, так і бензин або дизельне пальне. Найбільш технологічні моделі від японських виробників, такі як Toyota та Honda, демонструють мінімальні витрати палива, в середньому 2,4-3,3 літри на 100 км. Таких результатів не досягають бензинові автомобілі.

Найбільш економічні японські автомобілі

Далі наведено список бензинових та гібридних моделей, які вважаються найбільш економічними серед японських автомобілів. Вказано середні витрати палива:

Toyota Prius – 7.2

Honda Grace – 7.0

Daihatsu Mira e:S – 6.75

Toyota C-HR – 6.67

Honda Fit – 5.75

Toyota Aqua – 4.8

Toyota Camry – 4.75

Toyota Vitz – 4.75

Nissan Note – 3.2

Джерело Автосота
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти