Водії якого віку частіше за інших виявляють агресію за кермом

Всі автовласники виявляють свої емоції за кермом у різні способи. Щодня водії стикаються зі стресовими ситуаціями на дорозі, коли їм хочеться вибухнути, але зазвичай це обмежується лише гудками, гнівними вигуками та лайкою.

Згідно з дослідженням, проведеним компанією Nextbase, вік водія має вплив на рівень агресії за кермом, при цьому міленіали виявилися найбільш агресивними.

Більше половини опитаних (59%) стверджують, що потрапляли в ситуації дорожньої агресії, причому 27% з них кажуть, що це відбувається досить часто. Найчастіше це відбувається внаслідок обгону або непристойних жестів з боку іншого водія. Чоловіки частіше виявляють таку поведінку, ніж жінки.

Проте основний висновок полягає в тому, що міленіали найчастіше винні у дорожній агресії, вони виявляють агресію у 47% випадків. Представники покоління X (44-58 років) є наступними за частотою агресивної поведінки з результатом 21,4%, а покоління Z (16-28 років) – 19,7%.

Щодо небезпечної поведінки за кермом, міленіали виявили себе не найкращим чином. Майже половина випадків хамської поведінки на дорозі припадає на це покоління. Існують деякі припущення, що це може бути пов’язано зі сприйняттям ризику в цьому віці.

Щодо марок автомобілів, водії яких найчастіше виявляють агресивну поведінку, Ford посідає перше місце, далі йдуть Toyota та Volkswagen. На середині списку знаходяться BMW та Mercedes-Benz, а найменш агресивними є водії Nissan та Skoda.

Портрет дорожнього хулігана може виглядати як чоловік 38 років за кермом Ford Mustang, який може підрізати інших водіїв, довго сигналізувати і показувати середній палець через будь-яку неприємну ситуацію на дорозі.

Варто пам’ятати, що кожна людина за кермом може зіткнутися з неприємностями на дорозі з різних причин, тому важливо знаходити способи вирішення конфліктних ситуацій без насильства.

Джерело avtosota.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти