За хвилини перетвориться на брухт: головні причини загоряння автомобіля

Автомобільне загоряння може бути не тільки страшним, а й вкрай небезпечним явищем, що призводить до серйозних наслідків. Розуміння основних причин таких інцидентів може допомогти в запобіганні подібних ситуацій. Давайте розглянемо деякі з найпоширеніших причин загоряння автомобіля.

1. Дефект виробника
Один із найстрашніших сценаріїв – це загоряння через дефект, що стався на заводі-виробнику. Недостатньо якісні деталі або збірка можуть призвести до короткого замикання або перегріву, що зі свого боку може спричинити загоряння.

2. Непрофесійне миття двигуна
Використання води під тиском або неправильні хімічні розчини під час миття двигуна може призвести до потрапляння вологи в електричні компоненти автомобіля. Це може спричинити коротке замикання і, як наслідок, загоряння.

3. Заправка до повного бака
Переповнення бензобака може призвести до переливу палива в систему парів вентиляції, що збільшує ризик загоряння. Бензин – дуже легкозаймиста речовина, і навіть невелика кількість його на гарячому двигуні може спричинити пожежу.

4. Вибух батареї
Літій-іонні батареї, що використовуються в електричних і гібридних автомобілях, можуть вибухнути або спалахнути в разі перегріву або пошкодження. Це може статися внаслідок аварії, неправильної експлуатації або навіть унаслідок дефекту батареї.

5. Несправна газова система
У разі автомобілів, що працюють на зрідженому газі (газовому обладнанні), неправильне встановлення або несправність газової системи може призвести до витоку газу і подальшого загоряння.

6. Використання спеціальних рідин для запуску
Використання легкозаймистих рідин, таких як аерозольні стартові препарати або аерозольні відновники салону, поблизу гарячих поверхонь двигуна може призвести до займання.

7. Залишені в салоні предмети
Легкозаймисті предмети, залишені в салоні автомобіля, можуть бути джерелом загоряння за високих температур усередині салону, особливо під прямими сонячними променями.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти