Що категорично не можна робити водієві, якого зупинила поліція

Кожен водій, безсумнівно, хотів би уникати зайвих неприємностей під час взаємодії з поліцією на дорозі. Однак, існує низка дій, які, навпаки, можуть призвести до неприємних наслідків. Сайт Znaj.ua поділився порадами, чого водіям варто уникати в разі зупинки поліцією.

Ігнорування сигналів зупинки
Мабуть, одна з найбільш ризикованих дій, яка може призвести до серйозних наслідків, – це ігнорування сигналів зупинки з боку поліції. Зупинка на вимогу правоохоронних органів є обов’язковою для всіх водіїв. Порушення цього правила може призвести до збільшення штрафу і, в деяких випадках, до арешту.

Вихід з машини без дозволу
Ще одним неправильним кроком водія при зупинці поліцією є вихід з машини без попереднього дозволу. Цю дію можна сприймати як загрозу безпеці поліцейського, що може призвести до більш суворих заходів, включно із застосуванням фізичної сили або навіть арештом.

Відмова надати документи
Надання необхідних документів, таких як водійське посвідчення, страховий поліс і технічний паспорт, є обов’язковим під час законної зупинки поліцією. Якщо поліцейський, який вас зупинив, представився, назвав причину зупинки і пред’явив на вашу вимогу докази правопорушення, вам нічого не залишається, окрім як підкоритися законній вимозі. В іншому разі вам загрожує штраф.

Агресивна поведінка
Поводитися агресивно по відношенню до поліцейських – ще одна помилка, яку не варто робити під час зупинки. Це може тільки погіршити ситуацію і призвести до серйозніших наслідків, включно зі збільшенням штрафу або арештом.

Залишення місця зупинки без дозволу
Залишати місце зупинки без дозволу поліцейського також вважається порушенням. Це може призвести до переслідування і додаткових штрафів за ухилення від виконання вимог правоохоронних органів.

Джерело Znaj.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти