Як доїхати до СТО, якщо пробило колесо: 3 ефективні лайфхаки

Досить часто водіям доводиться стикатися з пробитим колесом під час руху. Це може статися через пробоїну в шині, проблеми з ободом або інші причини. Важливо знати, як правильно реагувати на таку ситуацію і безпечно доїхати до найближчого сервісного центру (СТО).

Що може видавати пробите колесо в дорозі:
– Машину починає вести в бік.
– Ви чуєте гул або стукіт, який може вказувати на проблему з колесом.
– Кермо починає виляти або тремтіти.

Одразу після того, як ви помітили ознаки пробитого колеса, постарайтеся підготуватися до маневрування і перемкніть автомобіль на безпечне узбіччя або інше зручне місце для зупинки. Якщо це можливо, зупиніться на широкій ділянці узбіччя, подалі від рухомого трафіку. Увімкніть аварійну сигналізацію, щоб попередити інших водіїв. Перевірте колесо на наявність пробоїн або пошкоджень. Якщо ви бачите пробоїну або розрив у шині, не намагайтеся їхати далі на цьому колесі, це може призвести до посилення шкоди.

Якщо у вас є запасне колесо і необхідне обладнання, ви можете спробувати замінити пробите колесо самостійно. В іншому випадку, найкращим варіантом буде виклик евакуатора або звернення до служби дорожньої допомоги.

Якщо у вас немає можливості викликати евакуатор і вам потрібно продовжити рух, ви можете спробувати доїхати до найближчого СТО. У цьому випадку, можна тимчасово усунути проблему одним із таких способів:

Докачайте пробите колесо до нормального тиску, щоб зменшити подальше спрацьовування шини і забезпечити більш стабільне керування.

Відкрутіть ніпель і долийте всередину пару літрів води. Після цього розташуйте колесо проколом донизу і докачайте тиск до 1,5 атмосфер. Далі можна рухатися зі швидкістю близько 25 км/год. Відцентрова сила розподілить воду всередині шини рівномірно так, щоб вона не дозволяла повітрю виходити назовні. Цього вистачить, щоб дістатися до СТО.

Вкрутіть у місце проколу шуруп. Це ще один спосіб тимчасово усунути проблему, який сповільнить спуск колеса і дасть змогу доїхати до місця ремонту.

Джерело Новини.Live
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти