Чому водіям не можна різко гальмувати перед ямами на дорозі: пояснення експертів

Багато водіїв на поганій дорозі практикують різке гальмування перед ямами. Дехто робить це усвідомлено, дехто ні, оскільки бачить перешкоду в останній момент. Однак і в тому, і в іншому випадку це є помилкою, впевнені експерти.

Вважається, що подібна поведінка може призвести до серйозних наслідків і спровокувати аварійну ситуацію. Постійне різке гальмування загрожує пошкодженню підвіски і швидкому зносу гальмівних колодок.

Професійні гонщики часто застосовують принцип інерції на дорожніх ямах. Вони не гальмують перед вибоїнами, а навпаки – прискорюються. У підсумку їм вдається пролетіти перешкоду на швидкості практично непомітно і без наслідків для підвіски.

Водночас варто зазначити, що такий спосіб подолання перешкод не рекомендований для малодосвідчених водіїв. Адже що вища швидкість, то гірша керованість авто. Якщо ви потрапите в яму на великій швидкості, то наслідки можуть бути фатальними. Тому завжди потрібно адекватно оцінювати ситуацію і ризики, пов’язані з тією чи іншою дією.

Найкраще за відсутності потрібного досвіду, дотримуватися “золотої середини” – не гальмувати на кожній ямі і не намагатися промчатись по них на швидкості. Правильніше буде уважніше стежити за дорогою, об’їжджати перешкоди. Якщо цього зробити не можна, то перед ними краще плавно пригальмувати.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти