Ідеальна парковка за 4 кроки: водіям розкрили простий лайфхак

Навіть досвідчені водії зазнають труднощів під час паралельного паркування, не кажучи вже про новачків. Однак цей процес можна істотно спростити, якщо знати деякі хитрощі. Автомобілістам розкрили лайфхак, як припаркувати машину ідеально в 4 кроки.

1 крок: Під’їзд до парковки
Слід зупинити автомобіль паралельно до машини, яка стоїть перед вільним місцем з інтервалом близько півметра. Далі слід увімкнути фари для додаткового орієнтиру.

2 крок: Розворот і наближення
Потрібно переконатися, що поблизу немає інших пішоходів або автомобілів. Увімкнути задню передачу, розвернути кермо до упору вправо, а потім почати рух. При цьому важливо постійно стежити за положенням розташованого позаду авто за допомогою камер або дзеркал заднього виду. Рух заднім ходом має плавно тривати доти, доки передні колеса не вирівняються із задньою частиною авто, що стоїть попереду, під кутом приблизно 45 градусів.

3 крок: Вирівнювання і продовження руху
Почати вивертати кермо вліво для вирівнювання коліс, продовжуючи контролювати положення навколишніх предметів, авто і пішоходів. Після того, як край вашого авто порівняється з бампером авто, що стоїть попереду, кермо потрібно викрутити до упору вліво, продовживши рух заднім ходом.

4 крок: Завершення паркування
Досягнувши потрібної позиції, вирівняти колеса і переконатися, що сусідні авто мають достатньо місця для виїзду. Під час паркування на схилі краще повернути колеса вбік, щоб запобігти випадковому руху вниз по ухилу.

Джерело Carwale
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти