Дістануть ключі навіть у квартирі: водіїв шокував новий спосіб викрадення автомобілів

З розвитком технологій еволюціонував і злочинний світ. Сьогодні, щоб викрасти автомобіль з придворової території, зловмисникам не потрібно розбивати скло або ламати двері автомобіля. Достатньо постояти хвилину біля квартири автовласника.

“Ретрансляційна атака” – просунута тактика викрадення автомобіля, яка стала особливо актуальною з розвитком технологій безключового доступу до автомобілів і по-справжньому шокувала автомобілістів. Ця методика викрадачів дає змогу обійти сучасні системи безпеки та пробратися до автомобіля, використовуючи сигнали від бездротового ключа, який перебуває в будинку або кишені автовласника.

Принцип “ретрансляційної атаки” доволі простий: один викрадач підходить до автомобіля з пристроєм, здатним перехоплювати сигнали від бездротового ключа, а інший перебуває біля дверей будинку або квартири з тим самим пристроєм. Якщо бездротовий ключ перебуває в межах дії обох пристроїв, сигнал із ключа підхоплюється одним викрадачем і передається іншому, що перебуває біля автомобіля. Після цього викрадачі можуть легко відчинити двері та запустити двигун, викравши автомобіль.

Схема цілком робоча, якщо врахувати той факт, що чимало автовласників, заходячи у квартиру, як правило, кидають ключі від авто або одразу біля входу, або у верхньому одязі, який вішають тут же.

Щоб захиститися від таких атак, існують кілька запобіжних заходів, яких можна вжити:

– Тримайте ключі від машини подалі від дверей: Що далі ключі знаходяться від дверей вашого будинку, то складніше для викрадачів перехопити сигнал.

– Використовуйте блокувальники сигналу: Спеціальні коробки або мішечки з металу можуть блокувати радіочастотні сигнали від ключів, запобігаючи їхньому перехопленню. Деякі водії загортають брелоки у фольгу.

– Вимикайте бездротовий ключ вночі: Якщо ви не використовуєте функцію бездротового доступу до автомобіля вночі, вимкніть її, щоб запобігти можливим атакам.

– Встановіть додаткові заходи безпеки: Можна розглянути можливість встановлення додаткових систем сигналізації або GPS-маячків для відстеження геолокації автомобіля.

Джерело Motorbiscuit
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти