Коли і як можна їхати на спущеному колесі автомобіля

Пробиття колеса – проблема від якої не застрахований практично жоден автомобіліст. Як правило, в таких ситуаціях достатньо замінити пробите колесо на запаску або викликати евакуатор. Однак бувають випадки, коли зробити ні того, ні іншого не представляється можливим. Єдиним виходом може виявитися продовження руху на спущеному колесі. Чи можна так чинити і, якщо так, то як це робити правильно.

Фахівці стверджують, що пошкоджена шина може витримати коротку поїздку до найближчого шиномонтажу або СТО. Це можливо, якщо пошкодження не надто велике, а повітря спускає повільно. Акуратно можна їхати доти, доки між частиною гуми, що прилягає до землі, і диском є хоча б тоненький прошарок повітря. Якщо колесо вже встигло сильно спустити, можна спробувати накачати його до максимально допустимої позначки. По дорозі можна періодично підкачувати колесо.

Якщо ж повітряного прошарку між диском і гумою немає, то рухатися так категорично не рекомендується. Вашій шині, а може і диску з величезною часткою ймовірності після такої поїздки прийде кінець.

Джерело Апостроф
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти