Що категорично не можна робити під час заряджання телефону в машині

Захопленість людей гаджетами вплинула і на автомобільну сферу. Виробники транспортних засобів останніми роками дедалі активніше впроваджують у своїй продукції технології, пов’язані зі смартфонами та іншими пристроями, що носяться. Зарядка гаджетів через прикурювач для багатьох водіїв уже давно стала нормою. Однак автомобілісти іноді забувають про деякі вимоги і заборони в цьому процесі.

Фахівці звертають увагу, що одразу після запуску двигуна в електричній системі автомобіля відбувається різкий стрибок напруги. У цей момент телефон або інший пристрій, який перебуває на зарядці, може зазнати серйозних пошкоджень. У зв’язку з цим рекомендується спершу заводити машину, а вже потім підключати зарядку гаджетів. Також важливо не забувати відключати пристрої від прикурювача після вимкнення двигуна.

Водіям крім того радять використовувати тільки оригінальні зарядні пристрої та кабелі під час зарядки девайсів. Ще експерти звертають увагу, що використання “важких” застосунків на кшталт GPS-навігатора сильно сповільнює процес зарядки телефону.

Джерело bebel.be
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти