Пробуксовує коробка передач: чому це відбувається і як це виправити

Ви помічали аномальне підвищення обертів двигуна, незвичайні шуми або те, що ваш автомобіль вібрує під час перемикання передач? Якщо так, можливо, ви маєте справу з пробуксовуванням коробки передач.

“Буксуюча” КПП не в змозі ефективно передавати потужність двигуна на провідну вісь. Це може призвести до того, що трансмісія раптово перейде на нейтральну передачу без будь-яких дій з вашого боку. Це найчастіша проблема з автоматичними КПП, хоча іноді це відбувається і з “механікою”.

Хоча коробка передач, що пробуксовує, може бути ознакою несправності вашої коробки передач, це не завжди так. Можливо, просто потрібна ретельна перевірка і деякі нескладні роботи з технічного обслуговування, щоб відновити безперебійну роботу трансмісії.

Ознаки пробуксовки коробки передач:

– вібрації при натисканні на педаль газу;

– звуки дзижчання, брязкоту або свисту з КПП, особливо під час перемикання передач;

– аномально високі оберти двигуна.

Поширені причини прослизання коробки передач:

Низький рівень трансмісійної рідини або її витік: ця рідина відіграє важливу роль у змащуванні та охолодженні трансмісії, і коли її недостатньо, трансмісія не може працювати належним чином.

Забруднення або старіння рідини: з часом вона втрачає свої властивості і не забезпечує гідравлічний тиск, необхідний для плавного перемикання передач.

Знос приводних ременів: вони з’єднують шестерні з автоматичною коробкою передач, і з часом вони можуть зноситися або зламатися. Коли це відбувається, вони більше не можуть належним чином зафіксувати передачі під час перемикання.

Знос пластини зчеплення: якщо справа дійде до цього, вам доведеться відновити або замінити коробку передач, щоб усунути проблему.

Рішення та профілактичні заходи
Просте технічне обслуговування, таке як перевірка і доливання трансмісійної рідини, – це те, що ви можете виконати вдома з мінімальним досвідом, хоча обов’язково ознайомтеся з посібником з експлуатації, щоб дізнатися, яка рідина рекомендована.

Якщо у вас є деякий досвід в обслуговуванні автомобіля, регулювання важеля або заміна трансмісійної рідини і фільтра також повинні бути здійсненними за допомогою відповідних інструментів і, можливо, додаткової робочої сили. Однак для розв’язання складніших проблем, таких як знос шестерень, ремонт або заміна несправного соленоїда або відновлення коробки передач, будуть потрібні професійні навички та обладнання.

Джерело SlashGear
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти