6 головних датчиків в автомобілі, поломка яких «вбиває» двигун

У сучасних автомобілях повно новітніх систем, які покращують роботу транспортного засобу та роблять його експлуатацію більш простою та комфортною. До таких відносяться і всілякі датчики, ряд яких прямо впливають на функціонування двигуна внутрішнього згоряння. Їхній вихід з ладу здатний «вбити» силову установку.

1. Датчик положення дросельної заслінки. У його функції входять правильне упорскування палива, встановлення кута випередження запалення, а також вибір режиму роботи холостого ходу.

2. Датчик керування тиском палива. Його поломка призводить до серйозних відмов двигуна.

3. Датчик положення колінчастого валу.
Він посилає сигнали в систему про кожний оборот двигуна. Якщо датчик несправний, система вважає, що не працює мотор. У результаті його навіть не вдасться запустити.

4. Датчик температури рідини, що охолоджує.
Його показники дозволяють системі регулювати склад паливної суміші, залежно від умов експлуатації, та активує додаткові технології охолодження. Якщо датчик виходить з ладу, система готує паливну суміш для «нульової» температури, що підвищує витрату палива та додаткове навантаження на двигун.

5. Датчик детонації ДВЗ.
Його сигнали дозволяють блоку керування коригувати кут випередження запалення. Це запобігає подальшій детонації палива. Поломка датчика загрожує серйозними наслідками для двигуна.

6. Датчик вмісту кисню у вихлопних газах (лямбда-зонд).
Служить для коригування складу займистої суміші. Несправність датчика підвищує витрату палива, збільшує навантаження на двигун та обсяги шкідливих викидів в атмосферу.

Джерело Ampercar
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти