Як подорожче продати свою машину: 5 порад від автоекспертів

У житті кожного автовласника може настати момент, коли доводиться розлучатися зі своїм автомобілем. Це може бути пов’язано з бажанням купити новішу або відповідну модель, а також фінансовими труднощами. Однак у будь-якому разі власник завжди хоче укласти максимально вигідну для себе угоду. Експерти в галузі автомобільної торгівлі назвали низку факторів, які впливають на вартість перепродажу транспортного засобу.

Чистота: мало хто погодиться заплатити більше за брудну машину. Найкраще дотримуватися акуратності протягом усього періоду володіння автомобілем, щоб не знецінити його. Якщо цього зробити не вдалося, слід хоча б провести передпродажну підготовку прибирання, миття та чищення транспортного засобу, щоб надати йому кращого “товарного вигляду”.

Обережне водіння: агресивне керування транспортним засобом прискорює знос вузлів і механізмів, у зв’язку з чим вигідно його в майбутньому буде вже проблематично.

Усунення косметичних проблем: дрібні подряпини і потертості можуть відлякати покупця або змусити його відмовитися платити більше за вашу машину, навіть якщо вона йому сподобалася. Найкраще заздалегідь подбати про такі проблеми, усунувши їх самостійно або за допомогою професійного догляду.

Скорочення пробігу: як би там не було, будь ваш автомобіль хоч в ідеальному стані, великий пробіг обов’язково вдарить по його ціні. Якщо в майбутньому ви плануєте вигідно перепродати машину, намагайтеся менше на ній їздити.

Заміна шин: старі і зношені покришки створюють погане враження у покупця про ваш автомобіль і моментально на порядок скорочують його вартість.

Слідкуйте за новими моделями: вихід оновленої версії вашого автомобіля може істотно знизити попит на машину. Найвигідніше можна продати актуальне покоління тієї чи іншої моделі. Навіть, якщо ваше авто було відносно недавно вироблено, наявність більш сучасної модифікації сильно вдарить по його ціні.

Підвищити цінність автомобіля, як стверджують експерти, допоможе підтримання його в кращому стані за допомогою регулярного технічного обслуговування і ретельного догляду. Найгірше, що можна зробити для знецінення автомобіля – це ігнорування зазначених рекомендацій.

Джерело Cinch
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти