Водіям розповіли, як значно заощадити на паливі, використовуючи “правильні” шини

Зі зростанням температури літо приносить не тільки радість від сонячних днів, а й особливі вимоги до вашого автомобіля, включаючи вибір відповідних шин. Це не тільки питання безпеки, а й економії палива.

Експерти рекомендують водіям перейти на літні шини, щоб підвищити паливну економічність і забезпечити безпеку на дорозі. Літні шини мають особливу гумову суміш, яка забезпечує краще зчеплення на сухій дорозі, що, своєю чергою, покращує прискорення, гальмування і маневреність.

Одна з головних переваг літніх шин – їхній нижчий опір коченню порівняно з всесезонними або зимовими шинами. Це дає змогу знизити витрату пального, що важливо як для власників автомобілів з бензиновими, так і з дизельними двигунами.

Важливо пам’ятати, що під час заміни шин необхідно звертати увагу не тільки на їхній тип, а й на глибину протектора. Згідно із законодавством, глибина протектора не повинна бути меншою за 1,6 мм. Тому рекомендується регулярно перевіряти стан шин та їхній тиск.

Для зручності водіїв на літніх шинах часто присутній символ “сонця” на їх боковинах, що полегшує їх ідентифікацію. Не забувайте також регулярно перевіряти тиск у шинах, оскільки низький тиск може істотно знизити паливну економічність вашого автомобіля.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти