Влетите у копієчку: механік вказав водіям на маловідому помилку з колесами

Багато водіїв навіть не замислюються про важливість використання в процесі експлуатації автомобіля правильних коліс. Існує думка, що установка дисків великого діаметра не тільки не завадить, а й принесе користь. Проте досвідчений автомеханік та блогер Скотті Кілмер поспішив розвінчати цей міф.

У себе на YouTube-каналі експерт наголосив, що помилка з використанням великих коліс вкрай поширена. Він визнав, що такий «апгрейд» справді може надати автомобілю кращого вигляду, але надалі сильно вдарить по гаманцяю власника.

Маючи свій 56-річний досвід роботи, механік попередив, що великі колісні диски можуть пошкодити підвіску, оскільки будуть часто битися об крила, а також пошкодять шини на поганій дорозі. Також експерт звернув увагу, що зміна діаметра коліс вплине на геометрію підвіски, через що входити у повороти буде складніше. Крім того, опір коченню буде збільшено, відповідно зросте витрата палива.

Кілмер наголосив, що автомобільні конструктори не випадково встановлюють на машини колеса певного діаметра. Все це враховується в розрахунках і має дотримуватися водіями, якщо вони не хочуть нажити собі проблем на рівному місці.

Джерело УНІАН
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти