Як уникнути штрафу за непристебнутий ремінь безпеки: 4 поради для водіїв

В Україні заборонено пересуватися на автомобілі з непристебнутими ременями безпеки. Незважаючи на це, як свідчить статистика, більшість водіїв та пасажирів ігнорують вимоги закону. Це змушує поліцію звертати особливу увагу на дотримання цього правила. У зв’язку з цим експерти назвали водіям 4 важливі правила, які дозволяють уникнути штрафу. Зрозуміло, насамперед потрібно пристебнутися.

1. Встановіть на ремінь спеціальну накладку: подібні накладки виконані зі світловідбиваючих елементів і дозволяють бачити ремінь на великі дистанції. Інспектор не зможе безпідставно зупинити вас, звинувативши у порушенні.

2. Намагайтеся одягати світлий верхній одяг: темний ремінь безпеки поверх світлого одягу також буде добре бачити для патрульних.

3. Пристібайте ремінь, не пропускаючи його під одягом: деякі водії для своєї зручності пропускають ремінь під одягом, але це не завжди правильно. Зокрема, для поліції це створює ілюзії, що ви рухаєтеся з непристебнутим ременем безпеки.

4. Не поспішайте з оплатою штрафу: навіть якщо вам виписали штраф, потрібно спочатку переконатися, що це було зроблено відповідно до закону. Зокрема, поліцейські могли не помітити, що ви пристебнуті, а потім відстебнули ремінь після зупинки. Насамперед слід звертати увагу на наявність у інспекторів доказів «правопорушення». Якщо таких немає, можна сміливо звертатися до суду.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти