Експерти назвали найбільш відволікаючі системи в автомобілі

Багато автовиробників прагнуть обладнати свою продукцію якомога більшою кількістю різних сенсорних дисплеїв, джойстиків і кнопок. Однак їх використання неминуче відволікає водіїв від дороги, тому американські вчені вирішили з’ясувати, яка із систем вимагає уваги більше за інших, повідомляє Твоя МАШИНА.

Фахівці Університету Юти і Американського некомерційного фонду безпеки дорожнього руху відібрали для тесту 30 машин 2017 модельного року і найняли 120 водіїв у віці від 21 до 36 років, які в середньому проводять за кермом по дев’ять годин на тиждень. Піддослідних попросили за 20 доларів на годину під час водіння підключити до автомобіля гаджет, відрегулювати гучність музики, ввести потрібну адресу в навігатор, зателефонувати або набрати СМС.

Дві відеокамери, розміщені в салоні кожної автівки, дозволяли спостерігати за поведінкою автомобілістів.

Випробування проходило на мало завантаженій дорозі загального користування. Після перегляду відзнятих відеоматеріалів вчені з’ясували, що найсильніше водіїв відволікає навігатор. Найпростішою операцією була визнана регулювання гучності. Також найкраще водії впоралися з використанням кнопок на центральній консолі, а ось джойстиками на центральній панелі виявилося користуватися найважче.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти