Приберіть руку з важеля: як “вбиває” трансмісію одна типова звичка водіїв

Звички автомобілістів, як правило, випливають з повсякденного досвіду, націленого на продовження терміну служби автомобіля. Однак є й такі типові звички водіїв, які завдають істотної шкоди транспортному засобу.

На одну таку шкідливу звичку звернули увагу експерти британського королівського автомобільного клубу (RAC). Зокрема, вони попередили водіїв, що поширене розташування руки на важелі перемикання передач “вбиває” трансмісію автомобіля.

Експерти пояснюють, що важіль перемикання передач з’єднаний з “вилкою перемикання передач”, яка сама по собі є тендітною і вразливою до пошкоджень. Постійний тиск на цей елемент може пошкодити його. Такі поломки часто зустрічаються в механічних трансмісіях, але можливі також і в автоматичних КПП.

На шкоду від цієї звички вказує і те, що низка виробників прямо просить водіїв прибрати руки з важеля перемикання передач у керівництві з експлуатації автомобілів. Варто зазначити, що ремонт трансмісії є одним із найдорожчих. Тому завжди краще попрацювати над своїми звичками, ніж потім дорого за них платити.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти