Як не зіпсувати зимові шини під час зберігання: ТОП-3 поради автовласникам

Після заміни шин на літні у автовласників одразу ж постає питання, що робити із зимовим комплектом гуми. Підходити до його вирішення слід відповідально, оскільки за півроку шини можуть істотно зіпсуватися, навіть без активної експлуатації. Як виявилося, все залежить від умов зберігання. Експерти дали автомобілістам ТОП-3 поради, як не зіпсувати зимову гуму.

Місце зберігання: Виберіть відповідне місце для зберігання шин, переважно сухе, прохолодне і добре провітрюване.

Положення шин (з дисками і без): Якщо ви зберігаєте шини з дисками, можна зберігати як вертикально, так і горизонтально. Якщо диски відсутні, краще ставити шини вертикально, щоб уникнути деформації боковини. Як варіант, можна підвісити їх на мотузку, але час від часу потрібно їх перевертати, щоб рівномірно розподілити навантаження.

Де не можна зберігати шини: Уникайте зберігання шин поблизу джерел тепла, як-от радіатори або нагрівальні прилади, а також поблизу хімічно агресивних речовин, наприклад, бензину або оливи. Не зберігайте гуму під прямим впливом сонячних променів і вологи, оскільки це може призвести до деформації та руйнування шин.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти